O-I en Whoonapart bereiken verkoopovereenkomst voor het terrein van de voormalige glasfabriek van Schiedam.

O-I en Whoonapart bereiken verkoopovereenkomst voor het terrein van de voormalige glasfabriek van Schiedam.

Op vrijdag 27 september hebben O-I en de Rotterdamse ontwikkelaar Whoonapart BV een overeenkomst getekend voor de verkoop van het terrein van de voormalige glasfabriek O-I in Schiedam.

De Rotterdamse ontwikkelaar Whoonapart is door middel van diverse studies een nieuwe bestemming aan het ontwikkelen voor een nieuwe invulling van dit terrein. De ondertekening van dit contract maakt het voor Whoonapart mogelijk om de verdere ontwikkeling van het terrein met de gemeente te bespreken en het toekomstige gebruik van het terrein en de omliggende grondpercelen goed met elkaar af te stemmen. Naast woningbouw blijft ook werken een uitgangspunt. 

De finale overdracht zal afgerond worden wanneer Whoonapart en de overheid op één lijn zitten met betrekking tot de uiteindelijke bestemming van het project. De verwachting is dat dit medio 2020 geschiedt, waarmee Whoonapart de eigenaar van het terrein wordt.

Whoonapart zal deze ontwikkeling het komende jaar verder invulling geven door middel van het concept 'Samen doen'. Overleg met de direct betrokkenen, bedrijven of bewoners in de omgeving, is hierbij een belangrijk onderdeel.

Gelieve in de bijlage een foto te vinden van de ondertekening. Van links naar rechts op de foto: 
Rob Daamen,  Human Resources / Country Director, Nederland en Jaco Poldervaart, Whoonapart DGA.

Contacteer ons
J.A. Poldervaart DGA Whoonapart BV, Whoonapart BV
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
J.A. Poldervaart DGA Whoonapart BV, Whoonapart BV
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.